« Terug naar overzicht

Schoenen shoppen in tijden van het coronavirus? Jazeker!

Geld blijven uitgeven is belangrijk, zeker in deze tijden. Maar hoe doe je dit op een goede en veilige manier? Er zijn genoeg mogelijkheden om je lokale schoenenwinkel een handje te helpen!In deze verwarrende en moeilijke tijd wordt vrijwel iedereen op een bepaalde manier geraakt. Zo ook de winkeliers die schoenen verkopen. Om de lokale ondernemers te helpen kun je verschillende dingen doen. In dit artikel delen wij een vijftal tips waardoor ook jij je steentje kunt bijdragen aan deze hardwerkende groep mensen. Bekijk hier de lijst van onze verkooppunten.

1. Shop online 

Niet iedere schoenenwinkel heeft een webshop. Daarom ben je misschien geneigd om naar de site van een grote webwinkel te gaan. Maar juist de kleine winkeliers hebben het momenteel lastig. Probeer dus toch bij deze ondernemers te shoppen. Veel winkeliers hebben wel een website of social media kanalen. Neem dus vooral digitaal een kijkje naar het aanbod van jouw favoriete merken. De kans is groot dat je een leuk paar schoenen tegenkomt die je graag wilt hebben. 

Is dat het geval? Neem dan contact op met de betreffende schoenenwinkel bij jou in de buurt. Sommige winkeliers vragen je om je bestelling door te sturen per e-mail. Of hebben een andere manier bedacht om jou van dienst te zijn, als je je huis niet uit kunt of wilt. Creatief denken is belangrijk in tijden als deze. 

2. Koop een cadeaubon 

Heb je nu geen schoenen nodig, maar wil je wel graag je lokale schoenenwinkel steunen? Vraag dan of ze cadeaubonnen verkopen. Op die manier help je ze door een aankoop te doen maar kun je zelf nog even nadenken over je volgende paar stappers.

Er zijn zelfs initiatieven van winkeliers waarbij je cadeaubonnen van een bepaalde waarde voor een lager bedrag kunt kopen. Op die manier bespaar je zelfs geld! 

3. Maak een afspraak 

Niet iedereen staat nu te springen om te gaan winkelen wanneer er meerdere klanten in een winkel zijn. Daarom bieden diverse winkeliers ‘winkelen op afspraak’ aan. Deze afspraken zijn veelal buiten openingstijd waardoor je rustig en met minimaal besmettingsgevaar op zoek kunt naar leuke schoenen. Doe dit uiteaard alleen wanneer je jezelf 100% OK voelt. 

4. Shoppen in eigen huis 

Kun jij niet naar de winkels toe, maar wil je wel schoenen kopen om de ondernemer te helpen? Een aantal winkeliers draaien de rollen om. Zo komen ze met een selectie van hun voorraad naar je toe, zodat jij vanuit je eigen woonkamer de schoenen kunt beoordelen en passen. Zo kun je de winkelier helpen door een aankoop te doen, zonder dat je hiervoor de deur uit moet.

Kijk op de website en de social media kanalen van jouw schoenenwinkel om te zien of ze alternatieve opties aanbieden. Het al je verbazen wat voor slimme ideeën worden bedacht! 

5. Steun de winkelier op een andere manier 

Zijn bovengenoemde tips voor jou geen optie, maar wil je wel bijdragen? Probeer dan een andere manier te vinden om jouw favoriete lokale ondernemers te steunen. Vraag waar behoefte aan is, promoot de winkeliers via je online sociale kanalen, etc. Iedere blijk van waardering zal ze goed doen. 

Hoe steun jij je lokale winkelier? Laat jouw tips achter op onze Instagram of Facebook pagina.
Divide