« Terug naar overzicht

Wat te doen met je schoenendoos?

Je herkent het wel. Je hebt nieuwe schoenen gekocht maar de schoenendoos blijft nog weken rondslingeren in huis. Wij delen wat leuke bestemmingen voor de doos. Laat je creativiteit de vrije loop.

1. Surprise voor Sinterklaas
Zit jij komende weken ook te knutselen aan een Sinterklaas surprise? Dan kun je je Verhulst schoenendoos prima als basis gebruiken. Groot genoeg om cadeautjes in op te bergen en makkelijk om te toveren in allerlei voorwerpen, dieren of vervoersmiddelen. Op sites als Pinterest vind je genoeg inspiratie, dus neem daar eens een kijkje. En heb je onze schoenendoos gebruikt voor je surprise? Stuur dan eens een foto door, vinden we leuk!

2. Film projector
Wist je dat je vrij simpel een projector kunt maken uit een schoenendoos? Hiermee verander je het scherm van je smartphone in handomdraai in een thuis bioscoop. Extra leuk met de koude donkere dagen in het vooruitzicht. Welke film zou jij groot afspelen op je zelfgemaakte filmprojector? Klik hier om stap voor stap te lezen hoe je een filmprojector maakt van een oude schoenendoos.

3. Kijkdoos
Heb je kinderen of kleinkinderen? Dan is het maken van een kijkdoos altijd een goed idee. Laat je creativiteit de vrije loop en knutsel een 3D tafereel binnenin de schoenendoos. Hoe meer je voor en achter elkaar plaatst, hoe specialer het doorkijkje wordt.

4. Opbergbox / Organizer

In een handomdraai verander jij je schoenendoos in een mooie opbergbox of organizer. Bekleed de box met je favoriete inpakpapier of een mooie lap stof en bepaal waar je hem voor wilt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het opbergen van alle kabels en opladers die in je huis slingeren. Of misschien heb je nog een handige doos nodig voor al je nagellak?

5. Poppenhuis
Net als een kijkdoos is ook een poppenhuis prima te maken in een schoenendoos. Maak in iedere doos een nieuwe kamer, door te stapelen maak je een heel poppenhuis! Het karton van een schoenendoos is ook goed te gebruiken voor meubeltjes en andere aankleding in het poppenhuis.

6. Lantaarn
Door gaten in de doos te maken en deze te beplakken met half transparant materiaal, kun je snel en simpel een lantaarn maken van je schoenendoos. De buitenkant kun je bekleden of schilderen in een kleur die je aanspreekt. Plaats binnenin een elektrisch waxinelichtje (o.a. bij HEMA te koop) en je hebt gezellig sfeerlicht in huis!

Een schoenendoos is dus op tal van manieren opnieuw te gebruiken. Op welke manier geef jij de schoenendozen van Verhulst een tweede leven?


Divide